Servis i popravak prijenosnih računala

Servis prijenosnih računala

Prijenosna računala (notebook, netbook, laptop) su nam omogućili da sve informacije imamo uvijek sa sobom i da poslove možemo obavljati u svakom trenutku i na bilo kom mjestu. No kako se radi o visokointegriranim uređajima vrlo malih dimenzija sa specifičnim komponentama, servisiranje, instaliranje ili dogradnja istih predstavlja izuzetno zahtjevnu zadaću, specifičnu servisnu opremu, znanja i tehnologiju.


Usluge servisa i popravka prijenosnika

Kao i kod usluga servisa računala, pružamo iste usluge i za servis i popravke prijenosnika.
Naš servis vrši sve vrste popravaka kao što su zamjena ekrana, zamjena tipkovnice, zamjena gornjeg i donjeg kućišta, zamjena šarki (panti), zamjena hard diska, RAM memorije te nadogradnju svih komponenti, kao i popravak matičnih ploča (reflaw i reball).


Izmjena ekrana

Prijenosna računala su dosta zahtjevna za održavanje i potrebno je dosta pažnje prilikom njihove uporabe. Dosta često, prilikom nepažnje, dolazi do pucanja displaya, panti i plastičnog kućišta (najčešće uzrokovano padom ili udarcem). Isto tako je moguće "razlijevanje pixela" i prestanak rada pozadinskog osvijetljenja. U nekim slučajevima je potrebna zamjena ekrana, a kod nekih je samo potrebno izmijeniti ili pante, ili kućište, ili flat kabel... Naravno, vrši se dijagnostika i javlja o raspoloživosti dijelova, a i samoj isplativosti popravka...


Izmjena tipkovnica laptopa

Kvar na tipkovnici najčešće se dogodi uslijed prolijevanja tekućine po tipkovnici. Često se događa da tipkovnica iznenada sama od sebe prestane raditi te je u tom slučaju potrebna zamjena. Ne postoje univerzalne tipkovnice za prijenosna računala. Ovisno o modelu i starosti prijenosnika, istražujemo i javljamo Vam cijenu i rok dobavljivosti za Vaš model. Zamjena tipkovnice se obavlja isti dan tako da možete dogovoriti termin s našim servisom, donijeti svoje prijenosno računalo te ga preuzeti za par sati s novom tipkovnicom.


Izmjena diskova HDD i SSD

Ukoliko Vaše prijenosno računalo radi jako usporeno ili mu treba jako dugo da podigne operativni sustav, moguć je kvar na hard disku. Zamjenu hard diska na laptopu vršimo isti dan, a ukoliko je potrebno, možemo instalirati i operativni sustav te sve potrebne programe za rad.
Ukoliko želite dodatno ubrzati svoj laptop možemo Vam umjesto klasičnog mehaničkog hard diska ugraditi SSD disk najnovije generacije.
Kod nekih modela laptopa je moguće da zadržite svoj stari hard disk, a da se dodatno ugradi SSD disk. Takvom nadogradnjom ćete primijetiti puno brži rad laptopa i početno podizanje operativnog sustava.

Zamjena kućišta na laptopu


Jedan od učestalijih kvarova na laptopima je puknuće donje ili gornje strane kućišta. Nažalost neki laptopi tvornički imaju jako loše spojeve gornje strane kućišta u kojoj se nalazi ekran sa donjom stranom, te nakon nekog vremena dolazi do puknuća u kućištu. Također prilikom pada ili udarca, vrlo je velika vjerojatnost da dođe do oštećenja kućišta.
U našem servisu vršimo zamjenu novih original kućišta, a ukoliko stranka zahtjeva povoljniji popravak često je moguće i lijepljenje specijalnim ljepilom.


Zamjena ( DCIN ) konektora punjenja

Jakim pritiskom na konektor punjenja dolazi do puknuća čime prestaje punjenje i sam rad laptopa pa je potrebna zamjena konektora. Kod nekih lakših oštećenja moguće je prelemiti ili zakrpati konektor. U većini slučaja mijenjamo isključivo nove original konektore punjenja i dajemo jamstvo. Naručujemo konektore od naših dobavljača pa je dostava u većini slučajeva u roku od 1-5 radnih dana.
Prije donošenja laptopa na servis možete nas kontaktirati kako bismo provjerili raspoloživost konektora. Cijena zamjene konektora otprilike se kreće od 300 – 350 kuna za većinu modela laptopa, a samo je za rijetke modele nešto viša.


Ako imate bilo kakav kvar, problem ili pitanje, kontaktirajte nas ODMAH na Tel. 01/3354-966; 01/3355-128 ili nas posjetite na našoj adresi. Najbitnije da Vam odmah pomognemo i brzo riješimo problem.